De Nederlandse digitale infrastructuur, een van de beste ter wereld verliest snel terrein

Volgens een recent en relevant onderzoek van Harvard University over de wereldwijde ontwikkeling van de digitale economie zijn we als Nederland de afgelopen jaren onze koploper positie verloren en moeten we nu de Aziatische landen voor laten gaan.

Onze digitale infrastructuur die een essentiële basis biedt voor het ontwikkelen van de digitale economie behoort tot een van de beste ter wereld, we verliezen alleen snel terrein en moeten toezien dat andere landen zich sneller en beter ontwikkelen.

Volgens de Digital Evolution Index zijn we gezakt van een top 3 positie naar de 10e plaats en krijgen we nu een plek in het Stall out gebied.

DEI overzicht uit HBR artikel maart 2015

Hoe lossen we dit op? Laten we beginnen met een voorbeeld te nemen aan Groningen als nummer twee en de snelstgroeiende ICT regio van Nederland volgens de Fast 50. Gelukkig kan ik hier vanuit onze onderzoeken via Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen samen met met mijn collega’s een flinke bijdrage in leveren want het blijven ontwikkelen van de Nederlandse Digitale Infrastructuur kan dus wel. We moeten wel scherp blijven en de regie blijven pakken die we afgelopen jaren uit onze handen hebben laten glippen en dat vraagt om digitaal leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.