Over Frank Willems

Ik werk bij VZVZ (landelijke regieorganisatie voor gegevensuitwisseling in de zorg) als manager product management, ontwerp, architectuur en data analyse en als plaatsvervangend directeur operations.

Ik ben daarnaast gastdocent digitaal leiderschap en verandermanagement bij TIAS School for Business and Society Tilburg en Nyenrode en van 2009-2018 bijzonder lector leiderschap in social sourcing geweest bij Hanzehogeschool. Ik werk aan een PhD promotieonderzoek over digitaal leiderschap en zelforganisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Sociologie.

Mijn passie ligt in het samen met mijn team en dat van mijn klanten op zoek gaan naar patroondoorbraken en verandermogelijkheden in het organiseren van effectiviteit, verbetermogelijkheden, regie en zelforganisatie in relatie tot digitale transformatie. Ik werk in de praktijk en mijn onderzoek veel met de Agile, Lean en DevOps principes. Vanuit de combinatie tussen de praktijk in het succesvol toepassen van zelforganisatie-principes en leiderschap bij onze klanten en vanuit praktijkonderzoek met ondernemers en onderzoekers zoek ik samen met deze teams naar innoverende en echt werkende oplossingen voor digitale transformatie waarmee de betrokken mensen het verschil maken.

Vanuit mijn ervaring neem ik doorgewinterde expertise op het gebied van inrichten en veranderen van organisaties en de regie tussen vraag (opdrachtgevers en portfoliomanagement) en aanbod (leveranciers en samenwerkingspartners) mee. Ik ben manager en managing partner van professionele service organisaties geweest en heb ook een aantal Shared Service Centers (SSC) opgezet zowel binnen de overheid als het bedrijfsleven.

Met mijn andere passies voor golf, wedstrijdzeilen en jazzmuziek vindt ik de juiste balans zodat ik kan blijven doen waar ik goed in ben.

Zie ook mijn TEDx talk op Youtube en de regelmatige lezingen, dagvoorzitterschap van seminars, publicaties en koppeling met Twitter, Slideshare, Scribd en LinkedIn via de blogroll in de rechter navigatiekolom van deze weblog.  Je kan ook contact met mij opnemen als je vragen hebt via mail:

Schermafbeelding 2014-05-19 om 22.38.56

Het telefoonnummer waar je mij kan bereiken is

2 reacties op “Over Frank Willems

  1. Beste Frank,
    Er is me gevraagd een presentatie te geven over Borstvoeding & Bewustzijn, voor collega lactatiekundigen. Op zoek naar beeldmateriaal kwam ik bij een afbeelding van jou. Nu is mijn verzoek of ik dit plaatje zou mogen gebruiken (7 bewustzijnsniveaus van Barret) met bronvermelding. Het is weliswaar een compleet ander thema, maar om aan te geven dat we vanuit verschillende bewustzijns niveaus reageren (ook bij borstvoeding;). Ik heb een kleine zelfstandige praktijk en niet de financiële middelen om voor elke afbeelding te betalen, maar wil hiervoor netjes toestemming vragen. Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie. Met vriendelijke groet,
    Mieke Saras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.